This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Emman harrastus

J U M P P A

Minä harrastan sweatbic- jumppaa kerran viikossa. Jumppa on aina tiistaisin ja kestää tunnin. Aloitin sielläkäymisen noin puoli vuotta sitten, sillä halusin päästä parempaan kuntoon. Äskettäin luovutin sen suhteen, että pääsisin hyvään kuntoon, mutta käyn siellä yhä, sillä siellä on hauskaa ja on hyvä tehdä edes jotain. Luulen, että lihakset ovat silti vähän kasvaneet, joten onhan siitä hyötyä. Jumpassa kuuluu hyvää, vaihtelevaa musiikkia ja siellä tapaa ystäviä.Olen paremmalla tuulella kun jumppa loppuu. Valitettavasti tunnit ovat suhteellisen kalliita (6€kerta).Sweatbicissä käy kaiken ikäisiä naisia, suosittelisin jumppaa kaikille.

 

www.groupon.fi  11.4.2014 

 

"Sweatbic on helppo ja hauska "hikitunti" joka koostuu kappaleittain jaetuista aerobisista- ja lihaskunto-osuuksista. Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja vaan hauskaa hikoilua musiikin tahtiin. Tunti on rakennettu niin, että siinä vuorottelevat sykettä nostava, sekä lihaskunto-osuus. Lihaskunto-osuudessa keskitytään pääosin kahteen-kolmeen lihasryhmään kerrallaan per/ohjelma."(www.kuntoklubi.net 11.4.2014)

Jumpassa voi käyttää apuvälineinä step- lautaa, käsipainoja, jumppapalloa yms.  Tyypilliseen sweatbic tuntiin kuuluu lämmittely, aerobisia liikkeitä, lihaskuntoa ja loppuvenyttely.Jumppa vahvistaa keuhkoja ja hapenottokykyä, voimistaa sydäntä, vahvistaa koko kehon lihaksia ja tehostaa verenkiertoa.Jokaisen tulisi harrastaa jotakin aerobista liikuntaa, joka nostaa sydämen sykkeen lähelle maksimia. Maksimisyke riippuu henkilön iästä, ja se alenee iän myötä. Nopeatempoinen aerobic-liikunta laskee erityisesti veren insuliiniarvoja ja nostaa veren glukagonin määrää. Ihannetilassa poltat rasvaa, et hiilihydraatteja. (www.ryhmaliikunta.fi/aerobic/‎ 11.4.2014)

Jumppavideo

(http://www.youtube.com/watch?v=hNECyt6Bo0A 11.4.2012)

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Myös minua kiinostaisi kenen kanssa harrastat jumppaamista? Voisit kuvailla, millainen opettajasi on ja muut jumppakaverisi?
nathalia   (14.04.2014 12:44)
  Reply

Hyvä emma, että harrastat liikuntaa! Puhut kuinka sykkeen saa hyvin nousemaan, mutta voisit kyllä kertoa paljon sykkeesi nousee. Käytätkö sykemittaria?
nathalia   (14.04.2014 12:43)
  Reply

Aloitat hyvin; tekstisi on markkinointihenkinen ja kiinnostava!
mervikuismanen   (14.04.2014 12:42)
  Reply

Harrastuksesi kuulostaa todella mukavalta!
nathalia   (14.04.2014 12:37)
  Reply
1
Likers
emmahollmerus