This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Emman retket

(www.google.fi/  14.4.2014)
 


En ole ikävä kyllä käynyt ulkomailla tai festareilla. Kesälomareissuni ulottuvat Porvoon metsiin. Otamme kavereiden kanssa mukaamme vain teltan, pussikaljat ja mahdollisesti paketilliset makkaraa. Yleensä meillä on ihan kivaa. Uimme, grillailemme ja juomme olutta. Nämäkin reissut ovat vähentyneet koska niistä on tullut huonoja kokemuksia.Kerran riitelimme kaikki keskenämme kun humalluimme tarpeeksi. Silloin paloi teltat ja tavarat lensi ympäri metsää.

Pussikaljoittelu on jo 1980-luvun ilmiö. Pussikalja- sanan käyttö on yleistynyt nuorison keskuudessa 1990-luvun jälkipuoliskolla. "Pussikaljoittelu on nuorisokulttuurinen ilmiö, joka on sidoksissa suomalaiseen alkoholipolitiikkaan sekä kulutusyhteiskunnan kehitykseen." Ilmiö yleistyi 1970-luvulla kun olutta alettiin myydä kaupoissa ja nuorten tulot kasvoivat. Näin kiljun juominen väheni.Väitetään, että pussikaljan juominen on hyvin suomalainen ilmiö. Jo nimi kumpuaa suomalaisen kulutusyhteiskunnan arkisesta hyödykkeestä- kaupan muovikassista.
(Pussikalja- ilmiön synty ja loppu, Minna Autio, HS 8.9.2014)

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

@mervikuismanen Kyllä lappiin voisi lähteä kun saisi sopivasti rahaa ja hyvän porukan kasaan.
emmahollmerus   (25.04.2014 13:33)
  Reply

Ihana teksti! Sinänsä ei ole mitään vikaa siinä, ettei ole matkustellut ulkomailla. Oikeastaan Suomen-matkailu on ekologisempaa, ja maassamme kyllä riittää nähtävää ja koettavaa!

Oletko koskaan ajatellut, että voisit lähteä samoilemaan vaikka Lappiin?
mervikuismanen   (25.04.2014 13:32)
  Reply