This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Emman työssäoppiminen

Kakkosvuoden ensimmäisen työssäoppimisen olin ravintola Timbaalissa. Siellä opin hyvin paljon lautastarjoilusta ja juomista. Ravintolan henkilökunta oli mukavaa ja he osasivat opettaa minulle asiat. Ennen sitä osasin vain hoitaa noutopöytää, se oli ainoa mitä koulussa oli opetettu. Opin myös vasta Timbaalissa teitittelemään kaikkia asiakkaita. Viineistä en tiennyt yhtään mitää, siellä opin niistä jotain. Timbaalissa käytin ensimmäistä kertaa sellaista kassakonetta, mistä menee bongit suoraan keittiöön. Se oli välillä aikamoinen haaste, mutta opin senkin ajan myötä.
 

 

Toinen työssäoppimispaikkani oli ravintola zum Beispiel. Se oli tavallaan pettymys, sillä en oppinut paljoa uutta. Minä jouduin suurimmaksi osaksi siivoamaan pöytiä ja tiskaamaan. Olin kyllä hyvä peittämään ärsytykseni ja sain sieltä kesätöitä. Tahdon ensi kerralla haastavampaan paikkaan harjoitteluun, jotta saisin siitä kaiken irti ja oppisin paljon. Työntekijänä olen ahkera.

 

Kolmannella vuodella suoritin tilaustarjoilun työssäoppimisen ravintola Iriksessä. Jaksolla hoidimme erilaisia tilauksia, jotka olivat yleensä noutopöytä tyyppisiä. Näyttöömme kuului suunnitella ja toteuttaa tilaus orderin (tilausmääräyksen) mukaan. Tilausten hoitamisen oppi jaksolla nopeasti ja onnistuin ihan hyvin. Näytössäni ongelmana oli vain, että tarjoilijoita puuttui vuorosta.

 

Suoritimme Iriksessä myös työpaikkaohjaaja näytöt. Tehtävänä oli ohjata ykkösluokkailaisia Iriksen tavoille. Ensimmäisenä teimme tehtäviä työpaikkaohjaaja- kansioihin. Saimme myös tehdä harjoitusvuoron ohjattavamme kanssa. Opetimme heille mistä he löytävät tavaroita ja miten aamiasta, lounasta ja iltapäiväkahvilaa hoidetaan. Yhteistyö ohjattavien kanssa sujui hyvin, mutta opittavaa ohjaamisessa on vielä.

 

Tein juomien tarjoilun- ja myynnin työssäoppimisen ravintola el Albassa. Aloitin siellä syksyllä, ja työssäoppiminen jatkui huhtikuulle asti. Tarjoilu alkoi jo menemään rutiinista, kun perusasiat oli oppinut muualta. Opin uusia asioita juomista ja tarjoilutavoista. Näytössäni hoidin pöytiä omatoimisesti.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Vertailet onnistuneesti sekä työpaikkoja että omaa oppimistasi!

Onko mielessä jokin tietty ravintola, johon haluaisit ensi vuonna työssäoppimaan?
mervikuismanen   (16.05.2014 14:06)
  Reply