This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Janinen harrastukset

Taitoluistelu

Harrastin monta vuotta taitoluistelua. Olen harrastanut yksinluistelua ja muodostelmaluistelua. Aloitin luistelun, koska tykästyin pienenä luistelemisesta ja kun serkkuni kanssa luisteli ja opetti minulle kaikenlaisia temppuja. Hyödyin harrastuksesta sen verran, että kun menin jäälle unohdin kaiken muun ja olin vain jäällä. Sain uusia kokemuksia ja näin maailmaa.

Muodostelmaluistelu eroaa sen verran yksinluistelusta, että muodostelmassa ollaan 12-20 luistelijaa ja jäällä samaan aikaan on n. 14 luistelijaa. Mudosotelmaluistelussa tehdään ryhmässä erillaisia kuvioita esim. blokkeja, myllyjä ja läpimenoja. Kaikkien pitää muodostelmaluistelussa tehdä asiat samallailla ja samaan aikaan muuten kuviot menevät pieleen. Askeleet pitää kaikkien osata ja tehdä samaan aikaan, että näyttäisi yleisön silmissä hienolta.  Yksinluistelussa ei tarvitse ajatella muita vaan keskittyä vain  ja ainoastaan itseensä.

"Taitoluistelu, aikaisemmalta nimeltään kaunoluistelu, on urheilulaji, jossa luistellaan jääkentällä taitoluistimilla ja esitetään erilaisia ohjelmia musiikin tahdissa. - - - Taitoluistelussa on neljä eri kilpailumuotoa: yksinluistelu, pariluistelu, jäätanssi ja muodostelmaluistelu. Olympialaisissa alalajeista ovat edustettuina miesten ja naisten yksinluistelu, pariluistelu ja jäätanssi. - - - Yksinluistelussa luistelija esittää ohjelmansa musiikin tahdissa, musiikissa ei saa olla laulua tai sanoja. Kilpailuissa kilpailijan suoritus koostuu lyhyt- ja vapaaohjelmasta. - - - Muodostelmaluistelu, aikaisemmalta nimeltään ryhmäkuviont. - - - Laji on lähtöisin Yhdyvalloista ja Kanadasta. Ensimmäinen suomalainen muodostelmaluistelujoukkue, The Rockets, perustettiin vuonna 1985" (http://fi.wikipedia.org/wiki/Taitoluistelu 11.4.2014)

 

(http://www.google.fi/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com 11.4.2014)

 

Taitoluistin on  sellainen, jossa on kaksiosainen terä eli siinä on sisä- ja ulkoterä, jotka ovat vierekkäin. Luistimen kärjessä on piikkejä, joiden koko ja muoto vaihtelevat käyttötarkoituksen mukaan. Luistimen kenkä on yleensä tehty nahasta, mutta nykyään voi olla myös muovista. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Taitoluistin 11.4.2014)
 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Kerrot osuvasti harrastuksesi hyödyistä!
mervikuismanen   (14.04.2014 12:40)
  Reply

Kuulostaapa hauskalta harrastukselta! :)
Lauri123   (14.04.2014 12:38)
  Reply