This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Janinen matka

Kolme kesää sitten kävimme isäni,äitipuoleni ja siskoni kanssa Pärnuussa.

"Pärnu on kaupunki Pärnumaan maakunnassa, Virossa. Sen asukasluku vuonna 2012 oli 43 813. Se sijaitse rannalla, eteläisessä Virossa. Kaupungin läpi virtaa Pärnujoki. Pärnua kutsutaan Viron kesäpääkaupungiksi, koska Viron tasavallan hallinto ja virallinen pääkaupungin asema siirtyy Pärnuun aina kesäisin." (http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4rnu 28.4.2014)
 

Matkustimme Pärnuuseen laivalla ja bussilla. Laiva reissu oli nopea, koska menimme vain viroon. Virosta taas suuntasimme bussilla kohti Pärnuuta. Bussi matka kesti noin 4-5 tuntia. Kun olimme perillä menimme etsimään huoneemme ja tutustuimme samalla vähän hotelliin.

Olimme siellä viikon verran ja hotellimme sijaitsi rannan lähettyvillä. Saimme siskon kanssa yhteisen huoneen ja oman parvekkeen. Parvekkeelta näki rannalle hyvin ja näki mitä missäkin tapahtui.

Matkan aikana seikkailimme pitkin poikin Pärnuun keskustaa kaupoissa ostelemassa vaatteita ja tuliaisia. Kiertelimme kaikkia pikku teitä ja katselimme maisemia. Muutamina päivinä menimme rannalle heti herättyä ja sitten kävimme syömässä hotellin lähellä olevissa ravintoloissa ja menimme takaisin rannalle. Ei ollu päivää milloin emme olisi olleet rannalla kertaakaan. Kävimme myös iltaisin hotellin kylpylässä uiskentelemassa ja erillaisissa hierronnoissa/ hoidoissa. Pärnuun ranta oli aivan mahtava. Ranta oli ainakin 3-4 kilometriä pitkä, jos ei pidempiki.

Yhtenä yönä, kun menimme siskon kanssa nukkumaan 4-5 aikoihin. Olin juuri saanut unen päästä kiinni, kun tunsin, että joku istuutui sängyn jalkopäähän ja nousi ylös melkein heti. Heräsin siihen ihan paniikissa ja siskoni oli jo heireillä. Kysyin oliko se hän, joka teki sen. Hän sanoi ettei ollut ja tunsi itsekkin, kun joku olisi vetänyt hänen peittoaan. Menimme yhdessä katsomaan koko huoneen läpi parvekkeelta-suihkuun asti ja kaikki verhon takaa ja oven takaa, mutta missää ei näkynyt ketään. Olimme siskon kanssa paniikissa ja yhdessä sitten päätimme valvoa loppu yön, koska isämme oli toisessa huoneessa nukkumassa ja kännykkänsä oli äänettömällä. Nukahimme molemmat muutamaksi tunniksi, kunnes isämme tuli koputtamaan ovea ja kutsumaan aamupalalle. Kerroimme äitipuolellemme ja isällemme kaiken siitä ja sitten nukuimmekin loput yöt vierekkäin. Emme ikinä saanneet selville mikä/kuka se oli, mutta pienet traumat jäi ja muisto.

Matka oli kokonaisuudessa aivan huippu ! Jäi hyviä muistoja ja kokemuksia kummittelijoista huolimatta. Muistelemme siskoni kanssa viellä nykypäivänäki tästä öisestä tapahtumasta.

Rakastuin Pärnuun maisemiin, että menen kyllä uudestaan sinne. Suosittelen paikkaa ihmisille, jotka tykkäävät löhöillä rannalla ja olla vaan.

(http://www.pbase.com/bmcmorrow/image/81670798 12.5.2014)

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

@mervikuismanen kylpylähoidot olivat tehokkaita ja rentouttavia. :)
Janine   (16.05.2014 13:40)
  Reply

Kerrot tarkasti ja hauskasti matkastasi! Karmiva tuo yötarina!

Millaisia kylpylähoidot olivat?
mervikuismanen   (30.04.2014 15:23)
  Reply