This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Laurin koira

Omistan kolmevuotiaan pitkäkarvaisen kääpiömäyräkoiran nimeltä Aku. Aku on leikattu uros. Se on väritykseltään ruskea keltaisin merkein.

Aku on luonteeltaan rauhallinen paitsin jos kyse on kissoista. Harrastan Akun kanssa lähinnä lenkkeilyä ja lenkitystä, kesäaikaan myös verijälkeä. Verijälki tehdään metsään tms maastoon hirven tai naudan verta käyttäen, jota koira seuraa hajuaistinsa kanssa jäljen loppuun asti josta löytyy "kaato" >>> Palkinto. Sadat mäyräkoirat ovat metsästystilanteissa osoittaneet hyödyllisyytensä(http://www.mayrakoiraliitto.fi/index.php/harrastukset).

Hyvä jäljestyskoira on tärkeä apu metsällä haavoitetun riistaeläimen löytämisessä, mutta itse käymme jäljellä vain harrastusmielessä. Aku itsekin nauttii siitä vaikka muuten se on todella laiska lähtemään liikkeelle ulos, vaikka mäyräkoirista sanotaankin että "satoi tai paistoi, mäyräkoira on aina valmis liikkumaan. Lyhyistä sääristään huolimatta se jaksaa siinä missä ulkoiluttajakin - jopa pitempään." (http://www.mayrakoiraliitto.fi/index.php/harrastukset 11.4.2014) Tässä tapauksessa Aku on siis poikkeus.

 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

:---)
PikkuEmma   (14.04.2014 12:38)
  Reply

Käyt todella hyvää "vuoropuhelua" lähdetekstin kanssa!
mervikuismanen   (14.04.2014 12:37)
  Reply

Maailman suloisin koira
PikkuEmma   (14.04.2014 12:37)
  Reply