This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Nathalian harrastus

Harrastukseni

Harrastan ratsastusta. Ratsastuksen aloitin jo ihan pienenä lapsena satunnaisesti. Kuuden vuoden iästä asti olen harrastanut ratsastusta kerran tai muutamankerran viikossa. Ratsastuksen aloitin, koska halusin ja olen ollut pienestä asti hevosten kanssa tekemisessä.

Olen hyötynyt harrastuksestani saamalla paremman tasapainon, koska jos ei ole hyvä tasapaino, niin tippuu helpommin varsinkin, jos hevonen ei kulje niinkun tahtoisit. Harrastuksessani on myös paljon muita hyötyjä. Haittoja myös löytyy paljon, esimerkiksi hevonen voi vaikka ruveta riehumaan ja sitten, jos tiput hevosen selästä niin voi sattuu ja käydä huonosti.

Ratsastus on luonnonläheinen, monipuolinen liikuntamuoto ja tasa-arvoinen harrastus. Ratsastusta voi harrastaa ympärivuoden. Ratsasuksessa kehittyy hyvin fyysinen kunto, tasapaino, rytmitaju ja koordinaatiokyky. (http://www.ratsastus.fi/ratsastustietoa 11.4.2014) Olen itsekin huomannut että ratsastuksessa kehittyy fyysinen kunto hyvin ja se on mukavan monipuolinen harrastus.

"Ratsastajainliiton alaisuuteen kuuluu yhdeksän kilpalajia. Ratsastuksen perinteisiä lajeja ovat olympialajit koulu-, este- ja kenttäratsastus. Näiden lajien opetus kuuluu useimpien ratsastuskoulujen opetusohjelmaan.---    Kilpalajit
Esteratsastus
Kouluratsastus
Kenttäratsastus
Vammaisratsastus
Valjakkoajo
Lännenratsastus
Matkaratsastus
Vikellys
Islanninhevosten askellajiratsastus " (http://www.ratsastus.fi/lajit 11.4.2014)

Itse en ole koskaan suostunut ratsastuskilpailuihin osallistumaan, koska en ole halunut. Lähinnä harrastan kouluratsastusta, koska se on mielestäni kivointa.

 

 

(http://www.tunturisusi.com/hevoset/galleria2.htm 11.4.2014)

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Tekstisi on selkeä ja kiinnostava!
mervikuismanen   (14.04.2014 12:43)
  Reply

Hienoa Nathalia! Voisit vielä avata vähän, esim. kenen kanssa ratsastat ja missä? Onko sinulla omaa hevosta? Kiinnitä jatkossa huomiota myös oikeinkirjoitukseen ja asiatyyliin.
emmahollmerus   (14.04.2014 12:39)
  Reply