This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Nälkäinen PikkuEmma

Rakastan ruokaa, mutta allergioiden ja nirsouteni takia en hirveästi erikoisia ruokia syö. Pidän ihan tavallisesta suomalaisesta ruuasta, kuten makaronilaatikko, jauhelihakastike ja kinkkukiusaus. Suolaa saa aina olla, mutta melkein mitään muuta ei. Yleensä ihmiset ovatkin valittaneet siitä, että teen todella mautonta ruokaa. Itse siitä kuitenkin pidän.

Pidän myös leipomisesta. Tykkään tehdä kotona pullaa, mokkapaloja, muffineja ja juustokakkuja. Mutta kun leivon, niin tahdon tehdä sen aina yksin. En pidä siitä, että siinä on joku vieressä häiritsemässä. Se oli yksi syy miksi en halunut olla kokki, koska kokoajan oli joku häiritsemässä ja kertomassa mitä täytyy tehdä ja keittiö oli täynnä muita.

Jouluperinteeseemme kuuluu appelsiiniriisi jälkiruoaksi. Mummoni tekee parasta ruokaa ja hänen appelsiiniriisinsä oli aina vuoden kohokohta. Nykyään en sitä voi enää syödä, koska olen allerginen appelsiinille. Siihen tulee: appelsiineja, puuroriisiä, sokeria, tomusokeria ja kermavaahtoa. Ja kaikkea oman maun mukaan.

Käyn usein ravintoloissa isovanhempieni kanssa. Pienestä pitäen minut on opetettu syömään häränsisäfilépihviä. Se on lempi ravintolaruokani. Puoliraakana ja bearnaisekastikkeella. Eihän sitäkään ole pakko syödä aina. Pidän kovasti myös pastasta, joten syön sitäkin aika usein. Ja jälkiruoka kuuluu tietysti jokaiseen ravintolakäyntiin. Iso jäätelöannos kinuskikastikkeella jossei löydy creme bruleeta, jota rakastan.

Mangojuustokakku pikkuveljen rippijuhliin!

Äidin kanssa syömässä!

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Taas kerran hauskoja yksityiskohtia!

Kieliasu on pääosin hyvä, mutta hiukan voisit sitä muokata. Tarkista esimerkiksi, miten kirjoitetaan rakastamasi jälkiruoka!
mervikuismanen   (28.04.2014 13:26)
  Reply