This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Pikku Emma Italiassa

Kävin vuonna 2012 äitini, pikkuveljeni ja isovanhempieni kanssa Italiassa, Roomassa. Tulimme päivällä hotellille ja tutkimme ensin vähän paikkoja. Kävimme Espanjalaisilla portailla ja menimme siitä syömään. Ruokapaikka oli pieni ja soma, jossa oli punavalkoruudulliset pöytäliinat. Söin pastaa, jossa oli pekonia.

Seuraavana aamuna menimme hotellin aamiaiselle. Siellä oli pekonia, munakasta, makkaroita, erilaisia hedelmiä, leipiä ja niiden päälle leikkeitä sekä pieniä makeita leivoksia ja tietenkin lettuja ja pannukakkuja. Olin tyytyväinen aamiaiseen, mutta kun joka aamu oli samat tarjottavat, niin se alkoi loppuviikosta käydä tylsäksi. Toinen päivä kuluikin kaupoilla käymisessä. Oli todella kuuma, niin kävimme pienessä kivassa kahvilassa juomassa hilejuomaa. Työntekijät olivat mukavia!

Kolmantena päivänä kävimme Colosseumilla.

 

»Niin kauan kuin Colosseum pysyy, pysyy Rooma;
Kun Colosseum kaatuu, kaatuu Rooma;
Kun Rooma kaatuu, kaatuu maailma.
»
( Teologi
Beda Venerabilis, 600-luku[2])
    (http://fi.wikipedia.org/wiki/Colosseum 14.4.2014)

Se oli todella mielenkiintoinen ja hieno paikka. Siellä oli todella isoja portaita. Näin pienelle ihmiselle kuin minä, se tuntui todella haastavalta. Sen jälkeen menimme ravintolaan syömään. Söin pizzaa jossa oli kolmea eri juustoa, valkohomejuustoa, sinihomejuustoa ja jotain toista, jonka nimi oli niin vaikea etten muista sitä. Se oli todella hyvää.

Neljäs päivä kului Vatikaanissa, joka on oma valtio. Lähdimme aamulla aikaisin liikkeelle, että ehtisimme ajoissa sinne. Paikka oli kuitenkin jo silloin täynnä ihmisiä, joka olisi pitänyt tietää etukäteen, koska siellä käy paljon turisteja. Pääsimme sitten pieneen ryhmään jossa meillä oli opas, joka päästi meidät jonon ohi. Siellä oli paljon taidetta ja oikeastaan nyt kun tarkemmin miettii, niin oli se aika mielenkiintoista. Sillä hetkellä se tuntui aivan kamalalta, koska oli tupakanvieroitusoireita. Mutta päivästä selvittiin ja oli loppujen lopuksi todella mukavaa.

Viimeiset päivät kului sitten vaatteita ja matkamuistoja ostellessa. Viimeisenä iltana kävimme oikein hienossa ravintolassa syömässä, jossa meillä oli oma tarjoilija. Söin pääruoaksi härän sisäfilépihviä. En ollut tyytyväinen siihen koska se oli mielestäni paistettu huonosti, sillä tykkään syödä pihvini mielummin raakana kuin kypsänä. Se oli liian kypsää ja aika kuivaa.

Sitten tulikin aika lähteä ja oli pakko sanoa heihei Roomalle. Suosittelen paikkaa kaikille, jotka pitävät kaupunkilomista ja lämmöstä. Itselleni se oli vähän liian kuuma paikka, mutta nautin lomastani siellä todella paljon!

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

@Janine Kuvia on tulossa pian! (:
Kuljimme yleensä kauppakaduilla. Yleensä niillä pienimmillä, koska sellä ei liikkunut niin paljon turisteja. En valitettavasti osaa sanoa kuinka kauan, siitä on kuitenkin jo jonkun aikaa, kun siellä kävin.
Kiitos hienosta palautteesta! :)
PikkuEmma   (25.04.2014 13:36)
  Reply

Hyvä Emma ! Osaat hyvin kirjoittaa ja kiinnostavasti, kun kerrot yksityisjuttuja esim. ruuasta. Olisi ollut hienoa, jos sinulla olisi ollut kuvia, koska sitten näkisi millaista siellä on.
Millä kuljitte Roomassa ? Kuinka pitkällä Vatikaani on ? :)
Janine   (25.04.2014 13:29)
  Reply

Pidän hienoista ravintoloista, mutteivät ne tietenkään liian hienoja saa olla. Olen aika pieniruokainen, niin mitään isoja annoksia en yleensä syö. Ravintola on hyvä, jos siellä on hyvät pihvit! Tosin ihan pienissäkin ravintoloissa on joskus kiva käydä syömässä :)
PikkuEmma   (25.04.2014 13:28)
  Reply

Hienoa, Emma! Kerrot elävästi ja kiinnostavasti! Suurin syy tähän on varmaankin se, että otat mukaan paljon yksityiskohtia - loistavaa!

Hyvä, että kirjoitat paljon ruoasta. Minulle paikallisten ruokien syöminen on matkustamisen kohokohta! Millaisista ravintoloista pidät: pienistä ja viihtyisistä vai "hienoista gourmet-ravintoloista"?
mervikuismanen   (25.04.2014 13:25)
  Reply